homilia dia de Pasqua diumenge 5 d'abril 2015




Dia de Pasqua 5 abril 2015

      L’experiència viscuda a prop d’un amic amic, marca. Ens marca la seva vida i la seva mort. La vida i la mort de Jesús va marcar fortament als apòstols.

      En un món líquid on veiem que no és fàcil construir relacions amigues amigues, relacions estables, relacions que ens marquin positivament, confiem també que sapiguem construir una relació amiga, estable i positiva amb Jesús.

      Hem de demanar que, pas a pas, vivint experiències semblants a les dels apòstols Pere i Joan, també noltros com ells, després de dubtes i desercions, siguem també testimonis creïbles de Jesús.

      A no pocs dels cristians, a no pocs batiats, ens passa que situacions d’entorn posen a prova les nostres conviccions, la nostra fe, la nostra manera d’acarar la vida.

No poques vegades sentim com adults i joves ens diuen: “Avui no és fàcil dir que som creients, no és fàcil dir que anam a missa, no és fàcil dir que celebram tots els sagraments, no és fàcil dir que creiem en la fidelitat amb els amics, amb el matrimoni, en la fe...

      Siguem positius enmig d’aquestes circumstàncies. Facem el que van fer Joan i Pere. Entren al sepulcre i no veuen el cos de Jesús. Senten angoixa al cor, tristesa. Però també és cert que veuen aplanat el llençol en què havia estat cobert el cos de Jesús, veuen signes que els aixequen l’ànim i els fa creure que Jesús ha ressuscitat tal com ja insinuava l’Escriptura.

      On trobaran de nou a Jesús els apòstols? On el trobarem noltros? I ves, allà on ell ha estat sempre. Allà on la seva presència va marcar la seva vida: “on hi hagi malalts per a visitar, on hi ha hagi soledats per acompanyar, on hi ha gent que cerca, on hi ha cecs que volen veure la llum i sords que volen escoltar paraules de vida”.

      Avui en concret, Jesús ens acompanya a descobrir Jesús en aquests pares que batien sa seva filla i en aquesta ja jove, nÁlba, que demana el baptisme. Descobrim Jesús en ells perquè reconeixem el que ells avui ens fan viure: batiar-nos, optar per Jesús, per dur una vida segons el seu estil.

      El trobam també amb els catequistes. Catequistes de la Parròquia i aquells pares que es converteixen en catequistes a les seves cases. Pares que preguen, eduquen i celebren els sagraments amb ganes.

      Avui viure les promeses baptismals. Promeses fonamentades en dues vessants: Estimar tothom i estimar Déu. Allà on hi ha amor, allà hi ha Déu.
 
      I ara viurem també l’experiència d’una taula compartida. Aquella que va compartir Jesús en vida amb tants i tantes: Zaqueu, Maria, Marta, Llàtzer, Mateu, els apòstols, gent que afamada de la seva paraula i persona el cercava... Allà on hi ha una taula compartida entre converses i esperits amics, allà hi ha Déu.

      No oblidem mai les promeses baptismals. No oblidem mai compartir la taula de l’Eucaristia