Homilia "EPIFANIA" 06 de gener 2015



Epifania – 2015 

      La primera lectura, Isaïes 60, presenta dues realitats: 

      1. No poques tenebres embolcallen la terra
      2. Sobre teu aclareix el Senyor i apareix la seva glòria 

      Avui jornada de l’Epifania els cristians volem transmetre un missatge d’esperança enmig de tantes situacions que entristeixen el nostre cor. 

      Isaïes presenta una imatge que hem de tenir present especialment avui: “Alça els ulls i mira el teu entorn. Adona’t que porten fills i filles als braços”. 

      En la meva pregària d’avui veig com tants de pares i mares, mostrant als seus fills, diuen, sense dir-ho, que hem de construir un món a favor dels infants. 

      I a favor d’ells, i atents al salm 71, hem de confiar que un dia tots els pobles retran homenatge al Senyor. 

      Aquesta ha de ser, com ens recorda st. Pau, la nostra missió: “comunicar arreu que tots els pobles tenen part en la mateixa herència”. 

      Quan avui pens amb els fillets i filletes de Siria, Irak, Paquistan, Albània..., tenc presentels mafiosos que aprofitant-se de la seva desastrosa realitat, compren barcos vells amb baix cost i en ells, després de cobrar-los 5 o 6 mil euros, col·loquen a gent que ens arriba d’aquests països empobrits i que pateixen violència deixant-los, després, a la deriva enmig del mar. I, tenint present pobres i mafiosos, faig avui la meva pregària demanant que m’enforteixi l’opció de transmetre a tothom que “són tots els països que han de participar de la mateixa herència del Senyor”. 

      Si així ho féssim, si aquest fos el nostre compromís seriós i la nostra pregària constant, segur que els mafiosos i poderosos de torn, com Herodes, veurien finalitzar el seu poder

      Avui, vull acabar la meva reflexió amb l’escrit preciós que ens dur el llibret de la “Missa de cada dia” que aprofit per dir que podria ser un bon regal de reis per a altres. Diu així: “....” (pag. 48-49) 

      Que els reis ens arribin avui amb aquestes ganes de posar a dins dels nostres cors l’opció per a construir un món futur a favor dels infants d’avui.