Homilia diumenge 29 novembre 2020 PRIMER D'ADVENT


Diumenge I (B) d'Advent


Text de l'Evangeli (Mc 13,33-37): En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: «Estigueu alerta, vetlleu, perquè no sabeu quan serà el moment. Passa com amb un home que se'n va a terres llunyanes. Deixa casa seva, després de donar facultats als seus servents i confiar a cada un la seva tasca; i al porter li mana que vetlli. Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quan vindrà l'amo de la casa: al vespre, a mitjanit, al cant del gall o a la matinada; no fos cas que arribés sobtadament i us trobés dormint. El que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: Vetlleu!». 
 
 
HOMILIA 


PRIMER D’ADVENT



     Avui, primer diumenge de l’any litúrgic, primer d’Advent, les tres lectures mos descobreixen qui és Déu, quin Déu esperam acollir dia 25 de desembre.


1.La primera, d’Isaïes 63, expressa
 
     -Deu és el nostre Pare, ell és el nostre Redemptor. El profeta Isaïes el desitja tenir-lo a prop: Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu! Facem pregària durant aquest primer dia de l’any litúrgic dient a Déu que el volem tenir a prop, que volem viure reconciliats amb ell.

     -Déu es troba còmode amb qui fa el bé, amb qui recorda i segueix els seus camins. Déu, com un bon pare, es disgusta si no obram el bé.

2.La segona lectura, de st. Pau als de Corint, 13:

     -Mos recorda de nou que Déu és el nostre Pare, un Pare model per tots els pares, un Pare que mos regala dons, gràcies, que mos enriqueix del que ell és. La gràcia més gran que mos regala és la de Jesucrist, la gràcia de la seva Paraula i del seu coneixement. Déu desitja que mos enriquim d’Ell. Què és ser progressistes segons Déu? És enriquir-nos d’Ell, ser imatge seva, donar testimoni d’Ell. Tot açò demana pregària, relació amb Ell. Demana coneixement de la seva paraula revelada gràcies a Jesucrist.

    - I insisteix st. Pau, i Déu és fidel. Ell és un Déu que, per molts mitjans, mos crida a viure en comunió amb Ell. Quan és que els cristians vivim desfasats? No és certament quan no seguim la moda del món. És, senzillament, quan deixam de viure en comunió amb Ell.

3. I l’evangeli de sant Marc, 13:

     -Mos diu amb una expressió molt gràfica que Déu és l’amo de casa, l’amo de les nostres persones. Ell és qui ens demana “vigilar” per tenir sempre la casa a punt. L’univers és d’Ell, ens diu avui el salm 79. Les nostres persones són d’Ell. En ell hi ha el nostre inici, el nostre present i el nostre futur. Vivim en Ell, amb Ell i per Ell. Hem de vigilar per no caure en la temptació de viure per qui no és Déu o pel que no traspua Déu.