Homilia diumenge 29 d'abril 2018



Quint de Pasqua. 29 abril 2018 

       Reflexionant, fent meditació sobre les lectures d’aquest diumenge Quint de Pasqua, em qued: 

       -De l’evangeli de sant Joan 15,1-8, amb aquest desig de Jesús: “Estigueu en mi i jo en vosaltres” “Qui està en mi i jo en ell dóna molt de fruit” “La glòria del meu Pare és que vosaltres doneu molt de fruit i sigueu deixebles meus”

       Jesús mos crida a viure amb ell, amb comunió amb ell, amb intimitat amb ell. Quan durant aquest temps celebram Primeres Comunions, que no ens passi per alt el que vol dir combregar. Combregar vol dir: “Estar en Jesús i donar fruit”. El fruit que em de donar és el de Jesús. 

       -St. Joan, a la segona lectura (1Jn 3,18-24) ens recorda quin és el fruit, el missatge, l’experiència que hem de viure a hora i deshora, sempre: “Que el nostre amor no sigui només de frases i paraules, sinó de fets i de veritat” “El seu manament –el fruit que Jesús espera que donem- és que creguem en el seu Fill Jesucrist i que ens estimem els uns als altres tal com ens ho té manat”

       Combregar, intimar amb Déu, vol dir optar per estimar. Vol dir conèixer que Déu és Amor i viure en amor està la profunditat i la felicitat de tot. Val la pena aprendre estimar, allargar sa nostra mà, abraçar, callar i avançar. Val la pena mirar a tothom amb bons ulls i acompanyar a uns altres a fer-ho. 

       -Bernabé ho va fer a favor de Pau de Tars i de la seva comunitat de cristians. Quan Pau havia deixat de ser un perseguidor dels qui no pensaven ni actuaven com ell, tots el defugien, se sentia no acceptat. Era un refusat! Què fa Bernabé? El pren pel seu compte, el comprèn i l’educa. El presenta als apòstols i els ralla del seu canvi, de la seva conversió. Aquest acompanyament de Bernabé a favor de Pau, fa possible que Pau sigui acceptat fins i tot per aquells que feia ben poc havien estat perseguits per Pau. 

       Acompanyat i acceptat, Pau inicia un camí que avui tots hem de tenir present: “Predicar que Déu és amor, i fer-ho en llibertat, valentia i conversant amb uns i altres”. 

       Fer-ho en llibertat vol dir, estar plenament convençuts que qui estima viu l’actitud més important de totes.
       Fer-ho en valentia vol dir, no tenir por als qui actuen amb egoisme i tenen sols present els seus interessos
       Fer-ho conversant vol dir, tenir paciència i acompanyar als qui els costa entendre que és més feliç qui serveix que qui sols pensa amb ell. 

       Acompanyem, eduquem! Avui són molt importants els “Bernabés”