Homilia diumenge 25 març 2018




Diumenge de Rams 

       Avui, Diumenge de Rams, veiem com Jesús entra a Jerusalem assegut damunt un ase. Avui ens pot semblar que la seva actitud, entrant així, era només la de la humilitat. Però era també la del servei i de la pau. En aquell temps i a Palestina els reis muntaven un ase quan hi havia pau. En temps de guerra ho feien un damunt un cavall.  
    Amb aquest signe, muntant damunt un ase, comença la Setmana Santa, la Setmana de Passió. Setmana on el Fill de Déu, Jesús, Jesús ens aporta una referència de vida que mai hem de perdre si volem ser cristians. Els cristians, durant tota la nostra vida, hem de ser servidors, humils i pacífics. 



       1. Hem de ser servidors. Hem nascut per estimar, i estimar és servir, és viure atents als altres. Jesús durant tota la seva vida va servir i va atendre a tothom, especialment els més desafavorits. Servir a la veritat mai ens serà fàcil. La mentida, el mal, l’enveja, l’odi, convertirà, com va convertir a Jesús, en màrtir i marginat a no poques persones. 

       2. Hem de ser humils. Les actituds de la humilitat i del servei han de caminar juntes en qualsevol cristià. El bé, la veritat, Déu, no s’imposa, sols es viu i es proposa. Jesús va emprar constantment el diàleg, la conversa, les preguntes. Avui que hi ha tanta superficialitat en tot, la humilitat ens demana servir des del diàleg i des de l’acompanyament. Diàleg i acompanyament, experiències gens fàcils i que ens demanen molta paciència. 

       3. Hem de ser pacífics. Durant la Setmana Santa que avui iniciam, Jesús ens demana, amb el seu testimoni, tenir sempre pau davant acusacions falses, davant mentides, davant la soledat que a vegades ens deixen fins i tot els nostres amics, davant actes diversos de violència. 

       Que alguna creu hi hagi sempre a casa. Retirar i suprimir creus de ca nostra és un fracàs. Mantenir-les, és una referència constant, per qualsevol cristià, de la importància que tenen: el servei, la humilitat i la pau. Mantenir una creu a ca nostra és fer opció, i en total dignitat, per a no perdre mai la nostra referència com a cristians i traspassar-la a la parella, als fills, i a qualsevol que entri a ca nostra. 

Fotos de s'Homilia aquí...