Homilia diumenge 18 de desembre 2016 QUART DIUMENGE D'ADVENT



Diumenge IV d’Advent 18 desembre 2016 

       Tota la litúrgia d’avui espera la vinguda del Senyor

     1. El profeta Isaies diu al rei Acaz: “Una jove tindrà un fill i li posaràs el nom d’Emmanuel, que vol dir “Déu-amb-nosaltres”.
     2. St. Pau als romans: “He estat cridat a anunciar la Bona Nova de qui nasqué del llinatge de David”.
     3. I l’evangeli de Mateu ens conta el protagonisme que tenen Maria i Josep en el naixement de Jesús. I ens parla del canvi que van viure Josep i Maria acollint Jesús, acollint Déu.
      - Josep, necessita escoltar l’àngel atentament i entrar en un profund silenci per a superar els seus dubtes i confiar en Maria cegament.
      - Maria, necessita escoltar l’àngel atentament i entrar en un profund silenci i reconèixer en la seva vida “la sorpresa” de Déu. Serà mare, i el seu fill serà el Fill de Déu!. 

       A les portes de Nadal, noltros també som convidats a acollir un profund silenci i conformar la nostra vida, a l’estil de Josep i Maria, a la voluntat de Déu.
       Per açò, en aquest temps, l’Església ens convida a confessar-nos i per mitjà del Papa Francesc, ens acompanya a mesurar la importància del sagrament de la Reconciliació per anar complint, pas a pas, el que Déu espera de cadascú de nosaltres. El Papa ens diu en la seva darrera carta “Misericordia et misera”

       1.El cristià està cridat a viure la novetat de l’evangeli. Novetat evangèlica que ens arriba per mitjà de les benaurances. Benaurances que hem tenir present i que, diàriament, cara a cara amb elles, ens hem de revisar. I, per açò:
       2.El Sagrament de la Reconciliació necessita tornar a trobar el seu lloc central en la vida cristiana. No hi ha canvi en la nostra vida, si no fem silenci, com Josep i Maria, i no li demanem: “Senyor què vols de mi?”. I aquí el Papa ens recorda als capellans: 

       -Necessitam preveres que posin la seva vida al servei del “ministeri de la reconciliació”. Cap prevere no pot oblidar aquest ministeri. Moltes coses han de ser aparcades per nosaltres a fi d’escoltar el poble de Déu amb les actituds que ens recorda el Papa. Confessant, els preveres han de ser

       -Acollidors, testimonis de tendresa, una ajuda per a la reflexió, clars a l’hora de presentar els principis morals, disponibles per acompanyar, prudents en el discerniment, generosos en el perdó de Déu

       3. I és que, la misericòrdia de Déu és apta per a convertir i transformar el nostre cor. Els capellans hem de viure aquesta tasca amb gran delicadesa i seny. 

       4. Cada penitent recorda al prevere la seva pròpia condició personal. També ell és pecador. 

       5. No hi ha cap llei que impedeixi a Déu tornar a abraçar el fill que retorna. 

       Que aquest final d’Advent ens faci acollir la sorpresa que Déu ens prepara! I, sigui el que sigui el que ens prepara: Emmanuel! “Déu és amb nosaltres!”.