Homilia 16 d'abril 2014




Diumenge de Rams/A 16 abril 2014 

       Escoltam avui el relat impressionant de la Passió. Pere hi apareix, al principi, valent i plenament decidit. Però, a l’hora de la veritat, resulta ser un covard. Nega tres vegades conèixer Jesús. I açò que havia estat advertit per Jesús. 

       Però Pere estimava Jesús. Ho havia deixat tot per seguir-lo. La mirada del mestre, sortint del Tribunal, li fa veure la seva covardia, la seva infidelitat a l’amistat. I Pere plora amargament el seu pecat, la seva feblesa en l’amor. Purificat i perdonat, ratificarà, per tres vegades també, la seva lleialtat a Jesús amb la mort martirial a Roma (Jn 21, 15-19). 

       Els cristians d’avui, som dels qui anam amb Jesús i Pere. Se’ns hi ha vist. Se’ns coneix. Molta gent sap que som “dels qui anam amb Ell”, anam a Missa, freqüenta'm una Parròquia... Tan de bo que se’ns conegui per l’honradesa, per la lleialtat, pel bon fer. 

       Tinguem la gosadia d’elevar la nostra mirada a Jesús crucificat. Contemplant-lo mort a la creu, trobarem el sentit de totes les coses, el sentit de la vida. La vida té sentit quan l’entregam per amor als altres. És un do que hem rebut i, essent un do, l’hem de compartir. 

       Cada celebració de l’Eucaristia anuncia la mort del Senyor, proclama la seva resurrecció, en espera del seu retorn gloriós. L’entrega als altres, des del cristianisme, assenyala la victòria. Viure en el món tindrà sentit tant en quant, uns i altres, ens donam mútuament. 

       Que la celebració dels grans misteris que celebrarem aquesta Setmana Santa, faci més conscient i profitosa la nostra participació en l’Eucaristia. Eucaristia, taula i marc de referència per a tots.