Homilia diumenge 7 Juliol 2019




 Diumenge XIV (C) de durant l'any 07/07/19



Text de l'Evangeli (Lc 10,1-12.17-20): En aquell temps, el Senyor en designà uns altres
setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on Ell mateix havia de passar. Els deia: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors. Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa, digueu primer: ‘Pau en aquesta casa’. Si allí hi ha algú que n'és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d'ell; si no, tornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa.

»Si entreu en una població i us acullen, mengeu el que us ofereixin, cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent: ‘El Regne de Déu és a prop vostre’. Però si entreu en una població i no us acullen, sortiu a les places i digueu: ‘Fins i tot la pols del vostre poble que se'ns ha encastat als peus, ens l'espolsem i us la deixem. Però sapigueu això: el Regne de Déu és a prop!’. Us asseguro que el dia del judici serà més suportable per a Sodoma que per a aquella població».

Els setanta-dos van tornar plens d'alegria i deien: «Senyor, fins els dimonis se'ns sotmeten pel poder del vostre nom». Jesús els digué: «Jo veia Satanàs que queia del cel com un llamp. Us he donat poder de trepitjar serps i escorpins i de vèncer tota la potència de l'enemic, i res no us farà mal. Però no us alegreu perquè els esperits se us sotmeten; alegreu-vos més aviat perquè els vostres noms estan inscrits en el cel».
 

HOMILIA

      Avui la litúrgia ens demana que cuidem la vida sacramental i la pregària. Aclama a Déu ens diu el salm 65. Però en el fons ens diu que escoltem la crida que Déu ens fa a viure llargues estones al seu recer, al seu costat. Ell compta en cadascú dels qui som aquí perquè la seva Paraula arribi arreu i no tan sols a alguns: “El Senyor envià als 72 que més vida compartien amb Ell perquè anessin de dos en dos cap a cada poble i a cada lloc”. I és aquesta una experiència que als 72 deixà feliços. L’evangeli d’avui (Lc 10), ens assenyala: “Els setanta dos tornaren tots contents i deien: -Senyor, fins i tot els dimonis (els contraris, els qui passaven de fer el bé) ens han escoltat gràcies al contingut, a la válua de la vostra Paraula”

      Tots som enviats a donar a conèixer la Paraula de Déu. Hem d’intimar amb ella (fer pregària i celebrar els sagraments), però l’hem de donar a conèixer sense posar-nos límits. L’hem de donar a conèixer fins i tot a aquells que, en un principi, sembla que s’oposen a ella, que són indiferents. (Anècdota compartint una pizza a un bar) 

      Amb motiu de Sebastià Bosch que va rebre dia 29 de juny el diaconat permanent, i en motiu de Pau Pons que avui a l’Església de la Concepció de Maó rebrà l’acolitat, pas previ abans de ser capellà, vaig escriure s’altre dia al nostre Full Parroquial unes paraules que tenien com a títol Animau-vos infants i joves a entrar al Seminari. Animau-vos!!!”. 
 
      Deixau que us recordi les idees principals que us escrivia en el nostre Full d’aquests mesos Juliol-Agost. Escrit que m’agradaria que tots llegíssiu i comentéssiu entre voltros

      1. El Seminari és cosa de tots perquè és l’esperança de l’Església i de la seva renovació. Mirau què deia el Papa Benet XVI: “Ésta es la misión central del sacerdote: portar a Dios a los hombres. Éste es el mayor y el mejor de los servicios que necesitan y demandan, quizás sin saberlo, los hombres y mujeres de su tiempo” (Papa Benedicto XVI. 2005-2013)
      
       2. T’interessaràs pel Seminari si valores la formació dels qui allà s’eduquen. No sols hem de saber que actualment n’hi ha sis, també ens hem de demanar: Què vol dir valorar sa formació dels qui allà s’eduquen? En el mateix escrit responia: 

      3. Si et preocupes de ver perquè tots els membres de la teva família visquin la Fe, l’Eucaristia i siguin bones persones. Els pares heu de rebre la crida de Jesús (Anau arreu i anunciau la Paraula de Déu!) a ben cuidar la família. A donar valor a la pregària a ca vostra. A la formació cristiana de tots donant una importància fonamental a la catequesi

      4. I en aquest escrit també deia: “T’interessaràs pel Seminari, pel futur de l’Església, si procures que la Parròquia sigui fecunda cuidant als joves” (Hem de remuntar més la catequesi i el club, entre tots. Pares voluntaris que hi posen cor i seny a una tasca que és de tots). 

      5. I també deia en aquest escrit: “T’interessaràs si et planteges, com a jove i adult, la teva vocació personal”

      El Seminari convida, als joves que vulguin, a passaels dies 17 i 18 de juliol al Toro una convivència amb els seminaristes. Animau a que hi venguin a algú dels vostres fills i néts, a alguns dels vostres amics

      Que ens quedin gravades les paraules de Jesús: “Us envii de dos en dos, hi ha molt a segar!”. I ells van tornar ben contents.