Homilia diumenge 02 juny 2019


Ascensió del Senyor (C) 


Text de l'Evangeli (Lc 24,46-53): En aquell temps, Jesús digué als deixebles: «Així ho
diu l'Escriptura: El Messies havia de patir i havia de ressuscitar el tercer dia d'entre els morts, i cal predicar en nom d'Ell a tots els pobles la conversió i el perdó dels pecats, començant per Jerusalem. Vosaltres en sou testimonis. I jo faré venir damunt vostre aquell que el meu Pare ha promès. Quedeu-vos a la ciutat fins que sigueu revestits de la força que us vindrà de dalt.
Després se'ls endugué fora de la ciutat fins a prop de Betània, alçà les mans i els va beneir. I mentre els beneïa, es va separar d'ells i fou endut cap al cel. Ells el van adorar. Després se'n tornaren a Jerusalem plens d'una gran alegria. I contínuament eren al temple beneint Déu.


HOMILIA

Preguntes que avui em faig

      1.Quina és la primera part del llibre que escriu l’autor del dels Fets dels apòstols segons diu a Timoteu? 

      La primera part la primera conversa, el que més l’interessa escampar perquè tothom presti atenció al que porta al cor és: “El que Jesús va fer i ensenyar, des del principi fins el dia que va ascendir al cel”

      I després els recorda la passió, la resurrecció, la vinguda de l’Esperit Sant i la missió confiada als apòstols que havien viscut tota aquesta experiència. 

      Els apòstols sols reben la missió d’anunciar Jesús -i la senten i la viuen- després d’haver viscut amb intimitat i amb continuïtat tota l’experiència humana de Jesús i d’haver rebut la força de l’Esperit Sant gràcies al baptisme

      I per açò la conclusió que avui arrib és aquesta: Confiant l’anunci als apòstols una vegada a retornat Jesús al Pare mitjançant l’Ascensió, sols podem confiar que entre noltros sorgeixin missioners si han rebut llarga informació sobre qui és Jesús i si han intimitat amb ell

      2.Quina és sa segona pregunta que em sorgeix avui, idò? Perquè hi hagi missioners i missioneres entre noltros, donam prou importància a la catequesi i a la pregària?
 
      -Cada vegada n’estic més convençut que tots hem de donar molta més importància a la catequesi. La catequesi no pot ser sols d’infants i sagramental. La catequesi, el coneixement de Jesús i de la Bíblia, ha d’abraçar tota la nostra vida: infància, adolescència, joventut, adultesa, vellesa. Tots hauríem de formar part d’alguna manera o d’una altra en la nostra formació cristiana, de Crist: Catequesi d’adults, Escola de Teologia, Vida Creixent, lectures de llibres cristians. 

      -Cada vegada n’estic més convençut que hem de ser persones orants, que a Déu, que a Jesús, l’hem de dur al cor com al cor duem les 24 hores del dia tot allò que més estimam. Hem de tenir moments de quietud diàries, deixar-ho tot, i centrar-nos personalment i íntimament en Déu. Hem de valorar més les visites al santíssim de les nostres esglésies, hem de valorar més l’Eucaristia, la pregària quan ens aixecam i quan anam es llit, abans de menjar, ... 

      Tots els batiats hem de tenir present el que diu avui sant Pau als cristians d’Èfes. Ho hem de tenir present perquè formi part de també de la nostra pregària: “Deman al Déu de nostre Senyor Jesucrist que us concedeixi els dons espirituals d’una comprensió profunda de la seva revelació. Comprensió profunda del que ell ens ha revelat, ens ha transmès en nom de Déu”

      Aquesta comprensió profunda de la revelació l’hem d’aconseguir perquè, com ens diu l’evangeli “és necessari predicar en nom d’ell a tots els pobles la conversió i el perdó dels pecats"

      Ens és necessari convertir-nos, retornar a Déu, deixant de banda tot allò que no té res a veure en Déu, tot allò que és pecat. 

      En l’Ascensió s’ha de despertar en noltros la consciència de la nostra formació cristiana a fi de convertir-nos de ver i d’anunciar la necessitat de conversió en les nostres famílies, al carrer, a la parròquia, arreu-arreu.