Homilia diumenge 3 de juny 2018



Corpus Christi, Dia de la Caritat

     
La festa d’avui, el Corpus, mos convida a entendre i celebrar la presència real de Crist a l’Eucaristia. És un cop d’atenció perquè entenguem bé l’Eucaristia. Entenguem que Jesús es va entregar totalment als altres, i amb aquesta entrega, ho diem clarament, n’ha salvat a “molts”. Avui vivim i recorda, tenint present Jesús, que tan sols ajuda a les persones, les salva, les allibera, qui s’entrega de cor als altres. 

      La festa d’avui, aquesta solemnitat, mos convida a tots els cristians a comprometre’ns a favor dels altres fent una opció concreta. Una opció que mos convidi a tots els batiats a viure la caritat en relació als demés. 

      Avui, tenint present l’entrega de Jesús, mos diem els uns als altres: “El teu compromís millora el món!”.

      Ja ho sabem que avui no pocs diuen: “No et deixis enredar. No t’impliquis en res! Viu i descansa enfora de dificultats! Siguis feliç, pensa en tu!”. 

Seria bo que avui tots ens disposéssim a dur a terme alguna cosa a favor d’altres. Posem exemples: 

      1.Per aquells que pateixen. Tenir present Càritas i aportar cada setmana, cada mes, alguna cosa. Tenir present alguna persona gran o malalta i visitar-la. 

      2.Cultivar un cor compassiu. Cuidar sa nostra mirada i persona per arribar a ser sensibles i no indiferents front les persones grans que pateixen soledat, els joves que els manca bons educadors al seu costat, el poble que reclama polítics néts i fiables, persones que han perdut el sentit de la vida i cerquen qui els motivi: gent positiva, gent amants de l’Esperit, ...
      3.Ser capaços d’anar contracorrent. Avui hi ha com un corrent que viu la vida religiosa “a la carta” i passa dels sagraments i de la comunitat. Creuen en Déu, a la seva manera. No viu els sagraments i no freqüenta la vida de la comunitat. 

      Demanem a Déu que el sentit profund de l’Eucaristia ens ajudi a adoptar un compromís concret a favor de millorar la nostra família, poble, societat. 

      Avui vespre passejarem l’Eucaristia pels carrers de Ciutadella. Que sigui per a tots un cop d’atenció a respectar tota persona humana. La carn, la persona, la matèria i l’Esperit que veiem present en tot (naturalesa, persones, animals, ...) ens ha de fer viure un gran respecte.      
       L’Eucaristia ens diu que Déu s’ha fet present al món. I s’ha fet present, no perquè el tinguem present a Ell i mos oblidem del respecte als altres i a allò altre, sinó perquè en tot el veiem present. Qui adora i estima l’Eucaristia, adora i estima la matèria i l’Esperit que l’anima.