Homilia diumenge 17 de maig 2015



Eucaristia Vocacional Diumenge Sèptim després de Pasqua: Ascensió el Senyor 

      Crida l’atenció l’austeritat amb què la paraula de Déu parla de l’Ascensió de Jesús. En canvi, és molt més explícita en parlar-nos de la missió que ell ens deixa. Aquesta missió ens arriba com a testament, com a la seva darrera voluntat. “Anau per tot el món i predicau a tothom la Bona Nova de l’Evangeli”. Aquestes són les seves darreres paraules. Jesús, el Senyor, després d’haver-los dit açò “fou endut al cel”, i els deixebles “s’anaren a predicar pertot arreu”. 

      La primera lectura insisteix en açò mateix que ens ha remarcat l’evangeli de Marc (16,15-20): “Quan l’Esperit Sant vindrà sobre vosaltres, rebreu una força que us farà testimonis meus a Jerusalem a tot el país dels jueus, a Samaria i fins als límits més llunyans de la terra”. 

      La nostra missió no és mirar al cel: “Homes de Galilea, ¿per què us esteu mirant al cel?. Mirar al cel tot contemplant l’Ascensió de Jesús, és l’experiència que vivim avui i la responsabilitat que aquesta experiència ens genera. 

      Ser conscients que Jesús ha pujat al cel és assumir la responsabilitat de viure una fe adulta, un baptisme testimonial. 

      Siguem conscients, com ens demana sant Pau a la segona lectura (Ef 1,17-23), que la gràcia de Déu actua en nosaltres tal com va actuar en Jesús quan Déu el va ressuscitar d’entre els morts i el va glorificar. O, com diu el final de l’evangeli: El Senyor coopera en l’acció de tots els qui ens proposam ser testimonis de la seva Bona Nova. Així, 

      Demanem a Déu ser ben conscients que hem estat batiats en l’Esperit Sant per ser els seus testimonis per tota la terra i cada dia de la vida. Visquem el Baptisme! 

      Demanem a Déu que, vivint i essent conscients de l’ascensió de Jesús, sapiguem cooperar a construir aquest món segons el seu Evangeli. Siguem cooperadors de Jesús! 

      Demanem a Déu que sapiguem viure la vocació a la qual hem estat cridats. I que, des d’ella, aprenguem cada dia a parlar un llenguatge entenedor a fi que les persones d’avui entenguin el seu missatge. Anunciem l’evangeli en claredat! 

      Demanem a Déu que cuidem el ressorgiment de vocacions que optin per acompanyar i alleugerir els sofriments de tants, dels qui la societat ha posat al marge, dels qui res esperen allunyats del món familiar i laboral. Fem-nos propers als descartats! 

      Demanem a Déu que sorgeixen de les nostres famílies i comunitats cristianes, vocacions consagrades. Persones que escoltin la crida a dur una vida de pobresa assenyalant que la única riquesa és Déu; de castedat, vivint la intimitat més gratificant: la que es té amb Déu; i d’obediència a l’evangeli i a l’església, testimoniant que la veritat que tots cercam és la Bona Nova de Jesús. Siguem amants dels valors de l’evangeli! 

      Demanem a Déu que tots escoltem la crida que Déu fa a les nostres famílies i comunitats a ser cau de vocacions sacerdotals. Vocació que ens convoca a trobar-nos entorn de la taula de l’Eucaristia per a viure que “no hi ha major amor que aquell que entrega la vida per als altres”. Col·laborem en el ressorgiment de vocacions al sacerdoci! 

Eucaristia vocacional parroquial 

Festa de l´Ascensió del Senyor 17 de Maig del 2015

Monició d´entrada 

La festa de l´Acensió del Senyor, que avui celebram, ens convida a contemplar la glòria de Crist Ressuscitat. 

Aquesta festa ens recorda que Crist no ens ha deixat tot sols, Ell ens acompanya a través de l´Esperit Sant, Ell no es desenten de la nostra vida de cada dia. 

El Secretariat per les Vocacions, un diumenge més, ens recorda la importància de secundar el manament del Senyor “pregau perquè no faltin treballadors als camps”. Preguem perquè de les nostres families i parròquies sortin joves que impulsats per l´Esperit Sant anunciin a tothom l´alegria de l´Evangli de Jesús. 

Pregàries 

1.- Pel Papa Francesc, pel nostro Bisbe Salvador, que experimentin la fortalesa de l´Esperit Sant. Preguem
2.- Per tots els batiats, que amb la nostra paraula i la nostra vida donem sempre un bon testimoni de Jesús i del seu Evangeli. Preguem.
3.- Pels nostros germans cristians perseguits, que l´Esperit Sant els hi doni el do de la fortalesa i converteixi els cors dels qui practiquen la violència. Preguem.
4.- Que les celebracions del Baptisme, Primeres Comunions i Confirmacions, siguin motiu de renovació i fortalesa de les nostres parròquies. Preguem.
5.- Pels nostros seminaristes, els qui estudien aqui i els qui estudien a València, que puguin un dia servir a les nostres parròquies. Preguem.
6.- Que hi hagi pares i mares generosos que no posin impediments als seus fills quan sentin inclinació a la vida sacerdotal o religiosa. Preguem.
7.- Per tots noltros. Que de cada dia més tinguem desig de conèixer i d´estimar a Jesucrist. Preguem.