Homilia diumenge 13 maig 2018



Ascensió del Senyor

       Què recordem avui, festa de l’Ascensió? Que Jesús una vegada acomplerta la seva missió retorna a Déu. Ell ens ha ensenyat es camí de tenir Déu present constantment i acabar es nostros dies al costat de Déu. 

       *La festa de l’Ascensió ens diu clarament que cadascú de noltros, com també tota la humanitat, estem orientats cap a Déu seguint el camí de Jesús. 

       *La festa de l’Ascensió ens adverteix de dos perills que tenim: “Mirar sols el cel” i caure en un espiritualisme, fora de tot compromís, i “mirar sols la terra” i caure en un materialisme pur que no té present que som de Déu i hem de caminar cap a Ell. 

       *La festa de l’Ascensió ens diu que el cristianisme consisteix en tenir present Déu tan intensament i tan fidelment que el descobrim en les coses de cada dia i en tots amb els qui ens trobam fent camí. No és possible que una persona d’Església, un cristià qualsevol, visqui sense fer cas dels altres. Les seves vides, les seves circumstàncies són importants per tots aquells que han viscut la festa de l’Ascensió. 

       *La festa de l’Ascensió ens recorda que tenim una missió urgent: evangelitzar i fer feina amb totes les nostres forces a favor de la presència de Déu en tot i en tots. Evangelitzar, viscuda l’Ascensió, és per tot noltros una tasca urgent. 

       -Tinguem present l’experiència de tants i tantes seguidores de Jesús que l’han fet present a qualsevol dels pobles i camins del món: Maria, Josep, Francesc, Joan, Maria, Magdalena, Marta, Lidia, ..... 

       -Molts, uns setanta grups de la nostra Diòcesi, anam fent feina durant tot s’any sobre 8 temes que ens ha proposat el Bisbe a fi de que dia 9 de juny pròxim trobem unes deu pistes que mos siguin comunes a fi d’orientar la nostra Pastoral durant aquests tres o quatre anys venidors. 

       Així, entre tots, on creiem que ens hem d’abocar a favor de que el missatge de Jesús sigui conegut i pot ser viscut? Ja ho concretarem entre tots els qui hi participarem dia 9. Però ja entreveiem aquests camps: 

       *Joventut. Els catequistes, els responsables dels grups de joves, els educadors cristians, els cristians que tracten amb ells a qualsevol dels camps on ells hi són present (Esport, Gimnàs, Instituts, ...), hem d’intentar transmetre amb el nostre testimoni el missatge de Jesús. 

       *Família. Cuidar més els pares de catequesi, els qui demanen el baptisme a favor dels seus fills, els equips de matrimonis cristians, ... Hem d’animar a les famílies cristianes a viure en el seu cau l’evangeli de Jesús. 

       *Espiritualitat: Hem d’incrementar la pregària, potenciar el silenci, tornar a organitzar exercicis espirituals, celebrar millor la celebració de l’Eucaristia, ...