Homilia diumenge 27 novembre 2016 PRIMER DIUMENGE D'ADVENT




Primer d’Advent/A 27 novembre – 2016 

       Aquest any Nadal cau en diumenge. El temps d’Advent d’enguany és, per açò, el més llarg. Durarà quatre setmanes complertes. 

       Què podem fer amb aquestes quatres setmanes que esperam tornar a reviure el naixement de Jesús, de Déu en la historia de la humanitat? 

       Acabats de celebrar l’any de la misericòrdia, tenir present les paraules del Papa escrites a la seva carta: Misericordiae vultus: “Com desitjo que els anys venidors estiguin impregnats de misericòrdia per a poder trobar-nos els uns amb els altres transmetent la bondat i la tendresa de Déu”. 

       I, tenint-les present: 

       1. Tenir present Maria, mare de Jesús. Ella és la que va rebre Jesús en les seves entranyes amb un cor plenament misericordiós. Li va trabucar tota la seva tendresa, estima i temps. Tenint-la present, estaria bé comprometre’ns a resar es Rosari cada dia amb la intenció que la seva tendresa vesteixi també el nostre cor i actituds. 

       2. Fer un calendari de compromisos durant tots aquests 28 dies que durarà l’Advent. Una espècie de calendari com el que avui hem proposat fer als al·lots i al·lotes que es preparen per a rebre aquest any la Primer Comunió. Cada dia tenir present i enfortir en noltros un valor: La pau, l’alegria, la bona relació, el perdó, ... i tenir present les 14 obres de misericòrdia. 

       3. Podríem posar un signe a casa semblant el que noltros hem posat avui a l’Església. Una estampa de Maria, una imatge, una estampa de st. Joan Baptista que és l’altre personatge important durant aquest temps. Els símbols són molt importants. Cada símbol és com un recordatori del que volem tenir present i viure. 

       4. Ens convé quedar d’acord amb els familiars i amics amb la intenció no sols de preparar una festa, un dinar o un sopar, junts. Sobretot sentir que aquesta festa l’hem d’organitzar per no perdre mai en noltros el sentit de família. I per a trobar-nos amb qui no ens trobem quasi mai durant l’any. 

       5. També és bo començar a treure el betlem de l’armari i posar-lo a l’entrada o al menjador. Anant, poc a poc, posant noves figures o signes. Per exemple, el calendari de compromisos que durem a terme durant els 28 dies. 

       6. Fem-ho també. Convidar a una de les trobades que viurem a algú que passa aquests dies sol i no té en qui compartir l’amor que Déu ens regala a tots. 

Quina sort si aquest Advent és un advent viscut amb consciència.