Homilia diumenge 16 d'octubre 2016



Diumenge XXIX/C 16 octubre 2016

     Dues Advertències magistrals ens regalen avui les lectures: 
  1.  Preguem sempre sense perdre mai l’esperança
  2.  Coneix i proclama la Paraula de l’evangeli
I.Preguem sempre!

     Preguem per tot el que ens surti del cor. Preguem atents a la realitat de cada moment. Preguem per a familiars i amics. Preguem sempre i en tota ocasió.
     Preguem avui i especialment per la nostra Parròquia amb motiu del seu 50 aniversari. Què ens surt del cor en aquest aniversari?

  • - Donem gràcies a Déu per tots aquells que la van començar. Llorenç Olives, com la seva ànima inicial. Bel Bisbe Lara que va firmar el decret de la seva erecció. Pels qui la van construir i per tantes famílies que varen acollir a ca seva uns joves que durant temps hi van posar ganes, esforç, feina, alegria, …
  • - Preguem per tots els difunts durant aquests cinquanta anys. No vull dir noms, perquè són molts. Alguns d’ells, hi han entregat molt de temps a favor de la catequesi, dels joves, de la litúrgia, dels malalts, de la neteja, de les diverses activitats.
II. Coneix i proclama la Paraula de Déu!

     Jo crec que aquest ha de ser l’objectiu més potent a partir d’ara. I ho ha de ser tenint present tots els accents que ens presenta avui St. Pau

  • - La Paraula de Déu ens dóna l’autèntica saviesa. Ens ofereix el sentit i la meta de la nostra vida: Déu!
  • - La Paraula de Déu és útil no sols per ensenyar, també per a convèncer. La proclamació de la Paraula ens demana que siguem fidels a ella, tant! que en surti del cor les ganes de donar-la a conèixer convençuts que és apta del tot per a trobar la felicitat de la vida.
  • - La Paraula de Déu és útil per a corregir i educar en el bé. Diàriament ens hem de confrontar amb ella. Ella és la que ens ha d’educar. Donem idò molta importància a la catequesi a totes les edats.
  • - La Paraula de Déu, la seva educació ens condueix de cap a la maduració. Segons el Pastor d’Hermes, un escrit del segon segle, venim al món per a madurar! La maduració és la meta de qualsevol vivent.
  • - Si açò és així, St. Pau ens diu: “Mira de convèncer la gent, tant si és oportú com si no ho és. Anima’ls, siguis pacient. Presenta’t com un mestre que sap ensenyar".