Homilia diumenge 14 de juny 2015



Diumenge XI 


      El Regne de Déu és com una planta. Per què? 


     Primer. Va començar humil amb dotze persones quasi bé insignificants. En elles Jesús hi va sembrar la seva llavor. I la va regar amb la seva presència, paraula, gestos... I el Regne de Déu, així, anava creixent a dins d’ells. En tres anys, com va canviar la vida i la mentalitat d’aquestes persones. La seva ment fet de categories humanes –pesca, impostos, ambicions, fanatismes- es va obrir a la dimensió transcendent: pesca d’homes, esperit de servei, respecte a tothom... 


     El seu esperit que estava enrotllat al cercle dels seus amics i familiars es va obrir a altres ambients i cultures. I tots ells van evangelitzar amb una “voluntat de ferro”. A l’any 150, Tertulià va poder dir: “Som d’ahir i omplim el món”. I huracà anomenat Saule de Tars viatjà per Àsia, Grècia, Roma... creant comunitats i sembrant la llavor de l’evangeli, tot i que açò li comportés fam, presó, tortures, naufragis, perills a “mansalva”. 


     Segon. Així, aquest petit arbre inicial, pas a pas, es va fer gran. Per la història sabem que molts dels seus fruits, nous cristians, van ser menjats per les feres, van ser maltractats, assassinats. I així, seguint els valents de l’inici, uns altres, i durant tots els temps, nous apòstols i missioners, deixant els seu país i famílies han viatjat arreu amb la única intenció de fer arribar l’evangeli per tot el món. 


     Aquesta llavor és maltractada constantment per una moral decadent, per Estats totalitaris, per heretgies, per filosofies atees, per ideologies de caràcter marxista, hedonista i materialista. 


     Finalment, aquest Regne vol també crèixer en cada un de noltros, en el nostre interior. Perquè sigui així, hem de deixar oberta la nostra ment (han d’arrelar en noltros els principis de l’evangeli) i el nostre cor (els hem d’estimar). 


     Reflexionem


     1. Què en sabem de la història de la nostra Església? I la de Menorca?

     2. Què coneixem de les dificultats actuals per a viure i estendre l’evangeli?

     3. Què feim per a cuidar la llavor que Déu a sembrat en noltros gràcies als pares, 
          catequistes...

     4. Compartim els fruits que aquesta llavor ens aporta amb els demés?

     5. Què hem de canviar per a ser fidels a Jesús?