Homilia diumenge 31 maig 2020



Pentecosta

Text de l'Evangeli (Jn 20,19-23): Al capvespre d'aquell mateix dia, que era diumenge,
els deixebles, per por dels jueus, tenien tancades les portes del lloc on es trobaven. Jesús va arribar, es posà al mig i els digué: «Pau a vosaltres». Dit això, els va mostrar les mans i el costat. Els deixebles s'alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir: «Pau a vosaltres. Com el Pare m'ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres». Llavors va alenar damunt d'ells i els digué: «Rebeu l'Esperit Sant. A qui perdonareu els pecats, li quedaran perdonats; a qui no els perdoneu, li quedaran sense perdó». 

 

HOMILIA  

El llibre dels Fets dels apòstols (2,1-11) ens diu: “Durant la celebració de la diada de la Pentecosta, es trobaven tots junts en un mateix lloc”. Qui en deman? Segur que Maria i els apòstols. I qui més? Segur que es trobaven junts i eren constants en la pregària: Maria i els apòstols, les dones que van ser fidels a Jesús durant la passió, els parents de Jesús, i d’altres. El llibre dels Fets dels apòstols ens diu que entre uns i altres eren uns cent vint. 

L’Esperit Sant irromp enmig d’aquell grup heterogeni i els transforma. De porucs, com eren per por als jueus que havien crucificat a Jesús, obren les portes de la casa i comencen a expressar-se en diversos llenguatges de manera que tothom els entenia. I els qui els escoltaven es van commoure, i molts d’ells es van convertir. El llibre dels Fets acaba aquesta circumstància viscuda dient: “I van augmentar el nombre dels deixebles”. Des d’aquell dia els cristians reconeixem que som missioners. Som cridats a escampar tot allò que vivim des de la fe. 

Per açò avui és el dia de l’Apostolat seglar. Avui prenim cosnciència tots els batiats hem de ser missioners en la família, entre els veïns i amics i també en les xarxes digitals. 

Diguem a tothom que sols Déu és Déu i que som cridats a viure segons Déu: En ell, amb Ell i per a Ell. Sospesem la importància de dur un fill, una filla al món. Els pares i les mares no sols duen fills al món, els conceben per a Déu. La grandesa de la maternitat i de la paternitat no té preu. Escampem-ho. Visquem de ver Cinquagesma o Pentecosta.