Homilia Diumenge 24 maig 2020


 

ASCENCIÓ DEL SENYOR (A) 


Text de l'Evangeli (Mt 28,16-20): En aquell temps, els onze deixebles se n'anaren a
Galilea, a la muntanya que Jesús els havia indicat. En veure'l, el van adorar; abans, però, havien dubtat. Jesús s'acostà i els va dir: «He rebut plena autoritat al cel i a la terra. Aneu, doncs, a tots els pobles i feu-los deixebles meus, batejant-los en el nom del Pare i del Fill i de l'Esperit Sant i ensenyant-los a guardar tot allò que us he manat. Jo sóc amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del món». 


Homilia 

     
Avui sa Primera lectura mos recorda el que Jesús va dir als apòstols reunits just abans d’ascendir: No és cosa vostra de saber temps i dates sobre circumstàncies! El que és cosa vostra és donar testimoni. Rebreu una força, l’Esperit Sant, que us farà testimonis fins el límits més llunyans de la terra.

El que és cosa nostra ens ho diu avui st. Pau a la seva carta als cristians d’Efes:

- Comprensió de la seva revelació

- Esperança, Déu ens acompanya i crida (El Papa St. Joan Pau II: Teniu esperança! No tingueu por). Esperança en les riqueses de glòria que ens té reservades.

     Som cridats, sabent on tenim posada la nostra esperança, ha de donar testimoni.
     Hem viscut un temps llarg de confinament. Hem intentat viure Jesús i donar testimoni a casa, confinats? Uns bons pares o avis, són els qui donen exemple: Donen a conèixer Jesús, viuen bones actituds, celebren l’Eucaristia, ...